AddThis Social Bookmark Button

Fish 2 Know for Professionals biedt u de mogelijkheid om uw kennis over vis bij te schaven op gebied van assortiment, foodcost, bereidingswijzen, duurzaamheid en kwaliteit.

Het project Fish 2 Know for Professionals werd opgezet in samenwerking met het Europese Visserijfonds, de Vlaamse overheid en de provincie West-Vlaanderen.

Gedurende 3 jaar wil de Vlaamse Visveiling professionelen, die dagdagelijks bezig zijn met wilde vis, laten kennismaken met de diversiteit en kwaliteit van de aangevoerd.

Bedoeling is ook om aan de hand van een praktijkervaring, de culinaire mogelijkheden van deze soorten toe te lichten.e vis. Dit om op korte termijn de kennis van de cursisten bij te spijkeren aangaande het ruime aanbod van minder bekende vissoorten.

Zo wil men door een toegenomen productkennis bij de mensen die de laatste schakel vormen voor de consument, de concurrentiepositie van de lokale, wilde vis verbeteren ten opzichte van geïmporteerde producten.  

De Vlaamse Visveiling wil zich met Fish2Know for Professionals, vooral richten tot de bedrijven en professionelen die niet rechtstreeks bij hen aankopen.